Mijn Verhaal


Waarom ik heb gekozen voor het beroep van Voedingsconsulente/Gewichtsconsulente

 

Naast mijn part time werk als secretaresse wilde een nieuwe uitdaging. Ik had zin iets te ondernemen waar ik helemaal zelf achterstond. Ik wilde graag andere mensen helpen en wel met iets dat mij bezighoudt en intrigeert. Hierbij is mijn keuze op voeding gevallen en alles wat hiermee te maken heeft. Ook bijvoorbeeld de emotionele aspecten. Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe moeilijk het is om hier  alléén voor te staan. 

 

Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik de studie ben gaan volgen van Voedingsconsulente c.q. Gewichtsconsulente. Na ontvangst van mijn diploma heb ik mij aangesloten bij de Beroepsvereniging van Gewichtsconsulenten Nederland.

 

De reden dat ik voor deze opleiding heb gekozen is, is dat ik graag een betrouwbare opleiding wilde volgen, welke ook wetenschappelijk verantwoord is. En wat ik ook belangrijk vind is dat mijn cliënten de mogelijkheid hebben eventueel (een deel) van de kosten vergoed te krijgen via hun ziektekostenverzekering. Bovendien heeft mijn studie ook meegebracht dat het belangrijk is na te denken over de oorzaken van het over- of ondergewicht en dat emoties hierin ook een grote rol kunnen spelen. 

 

Mijn adviezen worden voornamelijk ondersteund door de Richtlijnen van de Schijf van 5 van het Voedingscentrum. Terwijl ik mijn opleiding volgde, viel ik door de kennis die ik opdeed bijna ongemerkt enkele kilo’s af. Al studerende kreeg ik inzicht in wat voeding met je doet en welke voeding je lichaam echt nodig heeft. Het is belangrijk om langzaam af te vallen door gezond te eten, zodat je dit de rest van je leven ook vol kunt houden en je hier fit en gezond bij voelt. Met de Schijf van 5 kun je zeer gevarieerd en lekker eten en is er ook af en toe ruimte voor wat lekkers. 

 

Tot slot wil ik je graag uitnodigen voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.