Beweegadviezen

 

Gezonde voeding en beweging gaan hand in hand. In dit geval is het belangrijk dat je voor de beweging kiest die bij je past, omdat je het op deze manier kunt blijven volhouden. Wanneer je geen hardloper bent, maar liever wandelt of fietst, is dit prima. Beweging is vooral belangrijk om het behaalde gewichtsverlies te behouden.

Sporten met een lage intensiteit stimuleren de vetverbranding en zorgen er bovendien voor dat je conditie verbetert. Voorbeelden van deze sporten zijn: wandelen, fietsen, zwemmen, balsporten, dansen. Verder kun je op allerlei manieren ervoor zorgen dat je voldoende beweging krijgt. Denk maar aan tuinieren of huishoudelijke werkzaamheden. Ga vaker met de fiets of wandel vaker ergens naar toe als dit qua afstand goed te doen is.

Krachtensporten zijn vooral gericht op het versterken van de spieren. Wanneer je spieren ontwikkelt, kun je iets in gewicht toenemen. Dit gewicht heeft dan te maken met je spierontwikkeling. Doordat je spiermassa toeneemt, neemt ook je stofwisseling toe. Dit beïnvloed het afvalproces in gunstige zin.

Het advies is om in ieder geval ¾ per dag te bewegen wanneer je gewicht wilt verliezen. Ook wanneer je wilt aankomen in gewicht, blijft beweging belangrijk.

 

Samen kunnen we overleggen wat voor jou de beste vorm van beweging is en welke vorm van beweging het beste in je leefwijze past.